Nuffnang Ads

Thursday, September 10, 2015

Minggu Jalinan Mesra

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. Hampir seminggu ada dekat bumi terengganu. Masih tak boleh adapt dengan persekitaran dekat sini. Tak tahu nak describe perasaan ni macam mana T___T Entah bila nak mula cintakan tempat ni. Hmm. Rapuh sangat amenda tah kan aku ni. Homesick. Tapi first week kat sini dah drive ke gong badak. Ewah. Syukur Ain and Jiha still ada. Yeayyy.



So far Minggu Jalinan Mesra (MJM) okay lah walaupun ada part yang hambar. Fasi semua baik-baik takat ni tak ada lah pula kena marah ke apa kan. Thumbs up! Tapi sistem universiti ni sangat lah lambat plus tak teratur. Boleh tahan minggu pertama dah stress. Dengan wifi yang tak didaftarkan, sistem library tak update lagi maklumat pelajar baru. Cis. Buku buku engineering pun boleh tahan ratus ratus. Cis. Kena banyak banyak bertabah macam ni. 

Roommates, part paling best. Even bilik kecil, dan sempit but still tiap kali balik bilik akan rasa happening. Hiks. Kalau boleh memasing nak bawa memacam ke sini tak padan dengan bilik lagi kecil compare to matric. Meja study pun comel. Lulz. Tapi syukur blok kolej kediaman sangat dekat dengan Jalan Biawak. Yes, jalan yang paling dekat dengan fakulti. Jenuh oi jalan kaki boleh tahan jealous tengok orang lain bawa kereta and etc. Fakulti aku jauh sangat dari blok kolej kediaman. Cis. Okay, this is my room. 




Hopefully, aku boleh adapt dengan persekitaran dengan sini dengan cepat. Macam lifeless sangat. Hmm. InsyaAllah I will try my best! Nah lanje satu gambar. Hiks



Bye, have a great day uollls!


No comments:

Post a Comment