Nuffnang Ads

Friday, May 8, 2015

Food : Restoran Api-Api

Assalamualaikum.

Hari ke sepuluh di rumah. Hiks. So, yesterday was the great day that I had with my bestfriends (Fadhilah and Ain Aida). As usual bila jumpa mereka memang sangat banyak bercerita dan aktiviti paling wajib jadi pirana. Lulz. Dah masing-masing share hobi yang sama - makan. So bila sebut pasal makanan mesti akan excited. Yeah, that's us. 

We had our lunch at Restoran Api-Api which located in Taman Lagenda infront of Aeon Bandaraya Melaka. Concept restoran ni ala-ala Seoul Garden. Yeah, Korean BBQ concept which you can eat anything repeatedly. Buffet style. Tapi, memang murah dan berbaloi. RM 41 for 3 person (Adults). Murah kan? Almost 4 hours kitaorang kat sana makan and lepak. Yang paling best, ni restoran orang melayu and everything halal insyaAllah.

A lot of food there - fishcakes, ice cream with different flavor, rice, mee, chicken black pepper, lamb, vegetables, 8 type of sos and variety type of drinks. Nanti akan ada dua pilihan sup kosong or tom yam. We choose tom yam as our soup.  Oh ya pastikan sebelum uollss datang sini kena kosongkan perut. Sebabnya, baru lah berbaloi untuk makan banyak benda. Hiks. But, macam biasa. Kalau makanan tak habis kena denda - bayar rm30. Fuh. So makan lah ikut kemampuan and jangan membazir. Lagi pun membazir tu kan amalan syaitan. 





Pasti cuba! Hiks.

No comments:

Post a Comment